full screen background image

Voetreflexologie


Over Voetreflexologie

Het ontstaan
Voetzonereflextherapie is een techniek die circa 5000 jaar geleden werd beoefend door de Egyptenaren, Chinezen en Indianen. Voetreflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat 'ziek zijn' het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door deze behandeling(en) kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.

Het geneesproces
Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiebaan naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen.

Ik ondersteun mijn cliënten in de praktijk bij het zelfgenezingsproces. Daarbij behandel de 'mens als geheel'. Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed, want het wil zeggen dat er iets in beweging is gekomen.

Bij welke klachten of achtergronden?

Door middel van voetzonereflextherapie kunnen vele psychische en fysieke klachten via de voet verholpen worden, zoals:

- allergieën- spier- en gewrichtsklachten
- bronchitis- hoge of lage bloeddruk
- ADHD/ADD en meer- maag- en darmklachten
- luchtweginfecties- opgezette lymfeknopen
- hyperventilatie/angsten- menstruatie- en overgangsklachten
- vocht of vet vasthouden- rsi-klachten of frozen shoulder
- pijnklachten- klachten m.b.t. de werking schildklier
- bedplassen- ondersteuning bij stoppen met roken
- virusinfecties- vermoeidheidsklachten
- fibromyalgie/reuma- en vele andere klachten, vraag gerust hiernaar

Ook is de behandeling uitermate geschikt voor ontspanning. Tijdens de behandeling wordt er een overzicht gemaakt om een indruk te krijgen waar de harmonie eventueel verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven. De behandeling duurt circa 45 - 60 minuten.

In de praktijk van Het Helperhart is ter ondersteuning van de voetreflexbehandeling(en) aromatherapie mogelijk en is het een fijne aanvulling voor hervinden van balans voor volwassenen en kinderen. Klik hier voor meer informatie.

 

 

 Het Helperhart - Kattegat 32-9, 9723 JP Groningen, 06-14241109, mail@helperhart.nl