full screen background image

Bach en Bloesem


De ‘Bach Flower Remedies’ werden gecreëerd in de jaren 30 door Dr. Edward Bach, een Engelse arts, bacterioloog en immunoloog. Bach heeft de laatste 10 jaar van zijn leven gewijd aan de verkenning en bestudering van de 38 vormen van gedrag en emoties die hij beschreef als de belangrijkste oorzaken van ons lijden.

Werking:
De Bachbloesems zijn de zachtste manier van helen. Zij kunnen negatieve emoties om zetten in positieve emoties. De tincturen helpen om beter om te gaan met de emoties in het dagelijkse leven die jou uit balans brengen. Ze herstellen het evenwicht door te ondersteunen bij het onder controle krijgen van emoties. Zij kunnen zonder enig risico genomen worden bij andere medicatie, ze zijn totaal onschadelijk.

Kinderen & volwassenen:
Bij kinderen werken de Bachbloesems vaak nog sneller als bij volwassenen. Er zijn ook in een kinderleven diverse momenten dat zij baat hebben bij bachbloesems. Denk aan: faalangst, angsten voor dingen die komen gaan, puberteit, onzekerheid, verlegenheid, pesten of gepest worden, geboorte of andere trauma’s, scheiding van ouders, overlijden van familielid of huisdier, handicap, heimwee enz. Maar ook voor volwassenen, zwangere vrouwen en baby's is Bach en Bloesemtherapie een fijne ondersteuning.

Als natuurgeneeskundig therapeut ben ik er om jou en/of jouw kind te begeleiden in de zoektocht naar de juiste remedie(s). Jij of jouw kind krijgt dan een flesje mee en na circa 1 – 3 weken kijken wij welke veranderingen er zijn opgetreden. Het kan zijn dat er remedies uit het flesje kunnen en er andere worden toegevoegd. De Bach bloesems werken in laagjes en het kan zijn dat als 1 laagje geheeld is er een ander laagje onder zit dat ook nog geheeld moet worden.Het Helperhart - Kattegat 32-9, 9723 JP Groningen, 06-14241109, mail@helperhart.nl