full screen background image

Orthomoleculair Advies


Orthomoleculair voeding en/of suppletie advies

Met Orthomoleculair advies kunnen we samen er voor zorgen dat de cellen in je lichaam op alle niveaus weer gezond en goed functionerend worden. Er is meer mogelijk dan dat je denkt. 

Onze huidige leefstijl en voeding is enorm veranderd. Er kunnen tekorten van vitamines, mineralen en sporenelementen door:

  • dagelijkse stress
  • de manier van voedselbereiding in de voedingsindustrie (bewerkte voeding) en in de eigen keuken: veel goede stoffen gaan verloren bij de bereiding van voedsel
  • tekorten aan mineralen in de bodem
  • belasting met schadelijke stoffen in leefomgeving (zoals bestrijdingsmiddelen, luchtvervuiling, amalgaam vullingen)
  • minder bewegen

Relatief kleine gezondheidsproblemen zoals eczeem, menstruatie klachten, hoofdpijn en vermoeidheid kunnen voortekenen zijn van het ontstaan van grotere problemen, dus werk bij voorkeur preventief met voeding aan je gezondheid.

Wat houdt een advies in?

Een advies is dus voor iedereen nuttig, want goede voeding is de basis van je gezondheid. Gezondheid is veel meer dan afwezigheid van ziekten. Gezonde voeding activeert het zelf genezend vermogen van ons lichaam, je kunt ook beter jouw afvalstoffen kwijt en is daarom de beste preventie tegen allerlei ziekten en aandoeningen.

Met voeding en suppletie advies gaan we samen bekijken hoe het lichaam van binnenuit weer sterk(er) wordt. 
Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is, dat een ziekte eerder zal genezen bij een optimale concentratie van vitamines, mineralen, sporenelementen, eiwitten, vetten en koolhydraten in het lichaam.

Door middel van een meting met het Bioresonantie apparaat kun je een inzicht krijgen in de tekorten van vitaminen en mineralen en indien je wenst een goed advies in goede natuurlijke producten waar wij mee werken. Naast een advies in de supplementen kunnen wij op verzoeken door middel van urine analyse de intolleraties (gevoeligheden) van voeding in kaart brengen en een advies geven.  Vraag gerust naar de mogelijkheden. 


Het Helperhart - Laan van de Vrijheid 6, 9728 GC Groningen, 050-5254344, mail@helperhart.nl