full screen background image

Voetreflexologie


Over Voetreflexologie

De oorsprong
Voetzonereflextherapie is een techniek die al zo'n 5000 jaar geleden werd beoefend door de Egyptenaren, de Chinese volkeren en de Indianen. Wetenschappelijk onderzoek, aan het begin van deze eeuw, heeft uiteindelijk geleid tot de voetzonereflextherapie, ook wel voetreflexologie. Reflexologie gaat uit van de eenheid van lichaam en geest. De gedachte erachter is dat 'ziek zijn' het signaal is van een verstoorde harmonie in die eenheid. Door de behandeling kunnen verstoringen die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven.


Het geneesproces
Organen, beenderen en weefsels hebben allen een reflexpunt op de voeten. Bij een verstoring kan dit tijdens en na de behandeling merkbaar zijn, o.a. door het ontstaan van pijn, prikkelingen, jeuk, verandering van huid (eelt, transpiratie) en kleurverschil. De punten waar deze gevoelens ontstaan geven aan dat er verstoringen zijn in de energiebaan naar het corresponderende orgaan of lichaamsdeel. Wanneer deze verstoringen zijn opgeheven kan het lichaam in staat zijn zichzelf te genezen.

Ik genees mijn cliënten dus niet, maar ik ondersteun bij het zelfgenezingsproces. Daarbij behandel ik niet alleen dat gedeelte van de voeten waar zich de pijn of klacht bevindt, maar behandel ik beide voeten helemaal en op die manier de 'mens als geheel'. Wat er ook gebeurt, het is allemaal goed, want het wil zeggen dat er iets in gang wordt gezet.

Bij welke klachten?
Door middel van voetzonereflextherapie kunnen vele psychische en fysieke klachten via de voet verholpen worden, zoals:

- allergieën- spier- en gewrichtsklachten
- bronchitis- bloeddruk (verhoogde- of verlaagde)
- gordelroos- maag- en darmklachten
- luchtweginfecties- opgezette lymfeknopen
- hyperventilatie- menstruatie- en overgangsklachten
- narcose-nasleep- rsi-klachten (zoals een tenniselleboog)
- pijnklachten- schildklier (langzame- of snelle werking)
- bedplassen- verslavingen zoals roken (ondersteuning)
- virusinfecties- vermoeidheidsklachten
- fibromyalgie- en vele andere klachten, vraag gerust hiernaar

Tijdens de behandeling wordt er een overzicht gemaakt om een indruk te krijgen waar de harmonie eventueel verstoord is en waar de volgende keer extra aandacht aan kan worden gegeven. Het Helperhart - Kattegat 32-9, 9723 JP Groningen, 06-14241109, mail@helperhart.nl